home | contact | informatie
 

  Introductie
  Eigenschappen
  Standaarduitrusting
  Technische gegevens
  Waterballast
  Prijs
  MacGregor
  Foto's zeilimpressie
  Foto's interieur
  Foto's technisch
 

 
Zoeken naar:


Home MacGregor 26M Eigenschappen

Uitstekende zeileigenschappen

Roterende mast

De MacGregor 26M is een snelle zeiler en beschikt over een innovatieve roterende mast, dat voor uitstekende aan de windse zeileigenschappen zorgt. Het schip beschikt over een smal diepstekend zwaard dat eventueel voor de wind opgetrokken kan worden. Hierdoor zijn snelheden van meer dan acht knopen eerder regel dan uitzondering. Menig concurrent in zijn klasse zal het nakijken hebben.

Hefkiel

De MacGregor 26M heeft een hefkiel. Met een compleet vlakke bodem heeft de MacGregor 26M slechts een diepgang van 32 cm. Dat betekent varen en ankeren op plaatsen waar andere schepen niet kunnen komen. Privacy is zo gegarandeerd. De hefkiel wordt vanuit de kuip bediend.

Twee roerbladen

Manoeuvreren

Met twee roerbladen, bedient d.m.v. een RVS stuurwiel en een motor in het midden op de spiegel, is de MacGregor 26M goed manoeuvreerbaar. Het aanleggen of in een box varen is uiterst eenvoudig. Denk er wel aan de hefkiel iets te laten zakken om verleieren te voorkomen bij dwars inkomende wind.

Opvallendste kenmerken:


Stahoogte in kajuit 1.83 meter!
Lage aanschaf- en vaarkosten.
Vaste, dure ligplaats overbodig.
Kan varen in een halve meter water.
In 45 minuten te water en opgetuigd.
Innovatieve roterende mast.
Uitstekende vaareigenschappen onder zeil en op de motor.
Zeer eenvoudig te zeilen.
Overvloed aan bergruimte.
Afgesloten toiletruimte.
Ruime tweepersoons kooi onder de kuip van 2.05 m x 1.90 m.
Onzinkbaar en onkenterbaar.
Zeer stabiel.
Minimum aan onderhoud nodig.
Laag gewicht voor aangenaam traileren.
Breedte onder de 2.50 meter voor legaal traileren.
Volledig vlakke bodem met opgehaald zwaard.

Veiligheid

De MacGregor 26M heeft zoveel drijfvermogen dat de boot zelfs na een aanvaring en volgelopen met water nog blijft drijven. De meeste schepen hebben dit veiligheidsaspect niet en hun zware kiel trekt hen dan ook gelijk naar de diepte. Veiligheid staat echter bij MacGregor voorop en daarbij is onder meer gebruik gemaakt van de adviezen van de US Coastguard. Een volgelopen schip zeilt beroerd, maar het is beter dan zwemmen!

Zeer eenvoudig te zeilen

De MacGregor 26M is een van de best te zeilen trailerbare jachten. Indien u voor het eerst een zeiljacht aanschaft, lijkt het niet erg belangrijk te letten op snelheid en prestaties. Echter een schip dat goed presteert is zeker veiliger en gemakkelijker te zeilen en garandeert bovendien dat u er lang plezier van zult hebben.

Zelflozende kuip

De kuipvloer ligt boven de waterlijn. Water in de kuip wordt dus direct afgevoerd. Dat betekent altijd een droge kuip.

Zeer stabiel

De relatief vlakke bodem geeft het schip een uitstekende stabiliteit. Zoals hiernaast afgebeeld is zelfs met een lege ballasttank de stabiliteit uitzonderlijk!A Q U A V I T E  2 6
De complete uitrusting en attractieve prijs maakt dat de AquaVite een van de aantrekkelijkste schepen in haar klasse is.


Brochure aanvragen


www.hiswa.nl Yacht Vision Boatshow Nationale sloepenshow